Värnamo konfa; smyrna, arken, allians och kärda.

Fyra konfagrupper, en besättning, en båt. Det var förutsättningarna när ett gött gäng konfirmander och ledare mönstrade på båten i Klintemåla, Misterhults skärgård. Det blev ett par helsköna dagar tillsammans med mycket fart, sol, segling och skratt. Vi hade femkamp, lekar, spex och riktigt härliga andakter. Här följer några intryck från ett par grabbar!


Vi kom. Vi såg. Vi segrade!

Vi kom på måndag kväll efter lite bilåkande.
Då fick vi lite mat och Mattias och Andersson fick diska.
haha...
Sedan hade vi kvällsgrej med lovsång.
Det var en skön natt.

Nästa morgon blev vi väckta kl. 8.00 och frukost vid 8.30.
Tar det 30 min att klä på sig? xd
NOT!
Frukost blev det iaf. Efter morgon andakt med Bengan.
mwuahahhaahha! :F
Sen hade vi lektioner 90% somnade :)
Sen skulle vi ha 7-kamp, Anderssons lag smiskade allt motstånd (Y)
Man var tvungen att bada i det 8 gradiga vattnet (y) Det var mysigt.
Sen skulle vi hoppa ifrån den 11 meters höga klippan! Anton banga nästan ur men tillsist hoppa mannen! Mattias gjorde en trippel bakåtvolt med skruv och snurr (NAAAT).
Det var många som bangade ur men det var också många tuffingar som hoppade.
(Många rakade tuffingar!)
Sen på natten så sprutade Gustav, Mattias och Viktor varm och mysig vispgrädde på Lars-Gunnar och Per-Åke! Sen fick vi fett me smisk!! (No muy bien :S)). Vi sprutade aldrig grädde för när klockan ringde klockan 03:00 så orkade ingen av oss gå upp. Bara Matte orkade dom andra sov med sina nallar.
Vi vaknade eller kanske ne det gjorde vi inte.. Men aja vi åt frukost.
Sen skulle vi städa, vi kämpadade hårt
(Y) Andersson kämpade med att.. aa juste.. mm precis.. japp exakt... (han slackade)
Nu seglar vi, Alla ligger och bummar. (A)

By allianspöööjkarna.

pax -kristna skolgrupp, Landsbro

En kristen skolgrupp från Landsbro kom till båten några dagar i April. Vi seglade från Oskarshamn och upp i norra skärgården. Där la vi till vid Djupesund. En riktigt härlig grupp med ungdomar i högstadieåldern. Här har vi två tjejers berättelse från resan!

hejhej! vi heter Martina & Mathilda.
vi kommer från den kristna skolgruppen från landsbro och vi har varit på shalom nu i ett dygn.
det började med att vi steg på båten i oskarsamn (smaaaart!), för att sedan åka vidare till djupesund i misterhults skärgård. vi körde med segel!!
när vi hade gått på båten var Mathilda sjukt rädd, för att hon trodde att vi definitivt skulle drunkna, men det gick över efter fikat, Höhö^^. (macka mä marmelad!)

när vi precis hade kört i väg me båten så hissade vi seglen. STATUS, vi fick hjälpa te! ;)
vi började med att leka lite lekar uppe på deck. först gjorde vi ställ-er-i-ordning-efter-tex-hur-gamla-ni-ä-leken! & där vann lag 1! (Martinas lag)
osen körde vi lite limbo. där vann martina igen! :D haha.

sen åt vi hamburgare utan bröd & pommes! (MUUUMMSFILLIBABBAH!)
sen vare fritt o fölket var uppe på deck o solade o grejjade blabla, innan de va lapp-leken. där vann SJÄLVKLART lag 4! :D haha, de gick ut på att an skulle föklara orden med ord som inte stod på lappen. andra omgången fick man bara göra rörelser o tredje gången, fick man bara säga ETT ord som hjälp. EX: om de e hamburgare, så får man säga Häst!

sen vart de andakt, o de va gutt! typ vitnessbörd o förbön o massa gojjs, o de va helmys! ^^höhö. o under vitnessbörden så stannade vi (heter på sjöspråk?) på djupesunds-saken.
sen var vi dötrötta så vi bäddade o skulle somna, men alla tjöta typ halva natten, så nu när vi sitter här o skriver ä vi typ hela döa xD.


DAG 2.
vi gick upp halv nio, utav birgers-högtalarststem m massa talk o mysmusik :) kalas!!
sen blev de hypernajs frukost mä flinogr & fil & fullkornsmackor! (MUMMA asså!) någon råkade hälla ut alla flingor, o någon ville inte äta upp sin macka = OSS! xD
sen vart de bibelstudie på en fin klippa mys o biggan va AWSOME! ^^ huhu

sen vare fika me bulle o kaka :) *schhlubb*
sen vare den historiska 5-kampen :) o då hette vi 13.38
ramsa:
‘ ge mig ett 1,
1!
ge mig ett 3,
3!
ge mig ett 3,
3!
ge mig ett 7,
7!
va blire?
13.37!
va äre?
ELIT!!
är vi dä?
nää,
vad ä vi?
13.38 -- lite efter. YEEEYY! (Y)
VI BADADE!!! skiiit kallt men gutt, o FATTA status! ^^ höhö. värsta coolt vare :)
sen så vare fritt i ett par 10-minutare, innan maten som bestod av goa köttbullar mä mos o lingonsylt, som inte passar alls!! enligt mathilda o massssssa flera xD

o sen så städade vi lite, o sen hamnade vi här av någon anledning, o nu är vi på väg hem :( dä blir tråkigt, fast.................. WE WILL BE BACK!!!!!!!!! (H)

tack alla underbara sjömän för att vi fick komma o ta över hela eran båt! ;)
SKEPP & HOJJJ! land i sikte xD

(humor har vi ^^)

Gislaved, Anderstorp, Smålandstenar, konfa. 23 -26 april

Vi kom hit i torsdags kväll, vi steg på båten och fick våra hytter. Efter maten gik vi upp på däck och lekte lekar Anderstorp/Gislaved mot Smålandstenar. Vi åkte en liten sväng och lämnade av de som skulle bo på Villa Shalom.

Fredagen började med lektioner, grupperna var för sig. Sedan efter lunch kastade vi loss och åkte ut till Uvö. Där hade vi sjukamp och lag Super Friends vann. Efter det tog vi och badade i det uppfriskande vattnet. Sedan fick de som ville klättra upp i masten och kolla på utsikten. Det gjorde jag!

På lördagen började vi som vanligt med frukost och lektioner. Sedan tog Anderstorp/Gislavedsgänget en promenad till Oskarshamns centrum och köpte en massa onyttigheter. Efter lunch, så packade vi oss i ordning och gav oss av till Öland, Byxelkrok. Efter ungefär 2 timmar var vi framme och hade då lite fritid att spendera på ön. När vi sedan var färdiga på Öland gav vi oss hemåt igen. På vägen lektes det lekar, vissa fick även hjälpa till att sätta upp segel. Efteråt var det en liten rast, och sedan var det andakt. Klockan 23.30 var det läggdags.

Nu är det söndag och, tyvär, sista dagen på denna roliga resa. Alla är i stort sett färdig-packade och snart är det dags för våran sista lunch, och vi måste medge att det känns ganska vemodigt att behöva lämna allt det här.

Vi har haft det så otroligt roligt, och vill säga ett stort tack till alla på båten och alla ledare som har hjälpt till. Tack för alla soliga minnen!

// Sarah, Klara, Martin och Jesper
P.S. Hunden är död...

Villstad konfa, 16 - 19 april

Vår resa började i Oskarshamn på båten Shalom. Vi blev indelade i hyttgrupperna med 4 personer i vardera hytt. Under första dagen sov vi vid kajen och reste sedan på morgonen till Näset. Där hade vi femkamp och fick samla poäng, några badade också. Sedan åkte vid till Påskallvik och letade efter konsum, vi var ju inte lite smarta eftersom vi tog en stor omväg. Spex och bus på kvällen sedan som var riktigt kul till lekar och skoj. Charad med vissa lite konstiga ord och även roliga rörelser, innan vi gick och la oss hade vi andakt.

På morgonen därpå vid frukosten åkte vi vidare till Öland, på vägen dit hade vi lite små problem med sjösjuka med vissa som satte sig och va kritvita i ansiktet vissa svimfärdiga och vissa spydde, andra satt och spelade kort eller hade kul uppe på däck. Då vi var framme vid Öland så fick vi gå lite på stan och köpa glass på glass baren Ölandsglass där dom gör egna glassorter, vi fick gå i butikerna och va själva lite. Vissa badade också vid Öland vilket var riktigt riktigt kallt. En del passade även på att tvätta håret. Vid 17 åkte vi tillbaka till Påskallavik och vi skulle sova där på natten. Kvällen ägnade vi åt spex och bus vi hade jätte kul och lekte ubåten där Filip I, Ellen S och Angelica ZP fick åka under vatten med sin besättning. Det roliga var att dom blev riktigt blöta, vi lekte många fler lekar under hela kvällen. Vid tolvtiden skulle alla sova, och Andreas F var trött hela tiden. Vi skulle busa med Emma F genom att lindra in hennes kudde med hushållspapper också hela hennes säng. Hon blev lite sur och Marcus A stod och skratta som bara det för han tyckte det var skitkul. På söndagen så gick vi till kyrkan och efter det så åkte vi tillbaka till Oskarshamn och sedan är man påväg hem med bussen.


RSS 2.0