Vecka 3 – Veckan då ”allt” hände!

Vilken vecka! Men visst fanns det en viss bävan inför hur det skulle bli. Mellan 10 till 15 personer skulle vara på plats och jobba med skillda delar av båten. Allt ifrån snickeri, VVS och metallarbete. Både praktiskt och organisatoriskt är det en utmaning när så mycket skall hända på samma gång.

Slutresultatet av veckan blev dock fantastisk och känslan av att ha tagit ett rejält kliv frammåt infann sig utan vidare svårighet. Kanske märktes det mest i hytterna på nedre däck där nya durkskivor lades in. Tack Bengt och Johnny för er insats! Efter veckans slut var även hytterna målade.

VVS arbetet resulterade i ett efterlängtat handfat i skansen, omdragning av avloppsrören från toaletternas handfat, samt en allmän översyn som kommer fortsätta och då inkludera installation av transportpump för gråvatten.

När det gäller själva gråvattentanken tog även denna form under veckan. Den tidigare tanken som låg i hyttkorridoren var fullständig slut. En ny tank på 500 liter byggs för att placeras i maskinrumet. Två duktiga svetsare släppte loss skaparkraften och fick till en stilig kreation i rostfritt.

Ett kryss på checklistan kunde även sättas genom att den nya ventilationstrumman till maskinrumet kom på plats. Tidigare tilluftsrör var alldeles för klent för att kunna förse maskin med tillräckligt med luft samt för att skapa ett gott klimat i maskinrummet. En hel del av både hytt 10 och hytt 8 behövdes rivas för att komma åt att bygga nya trumman. Som tur var hade vi effektivt och kunnigt folk på plats och efter en intensiv instats kom väggar och kojer på plats i slutet på veckan.

Lördagen bestod av svetsjobb i maksin och kättingbox samt en åtgärd som förändrade hela båtens utseende radikalt. Stormasten lyftes av efter att topplanterna, linor och stag först plockats av. Ny mast är på gång i Rumskulla och den gamla behöver vara nerplockad och tillgänglig för att få fram exakta mått.

Under hela vecka 3 forsatte plåtbytena i botten på maskin och det känns alltid gott att se hur båten lappas ihop mer och mer. Som sagt, en intesiv, underbar och framgångsrik vecka på Kållandsö varv!


RSS 2.0