THS, pastorskandidater

Efter att Bibel Äventyr mönstrat av i Oxelsesund gick vi upp till Trosa. På kvällen blev det bestättningspizza och avtackning av Erika som varit volontär hos oss under våren. Dagen efter mönstrade ett gäng pastorskandidater från THS på båten. Efter fika kastade vi loss för dryga dygnet på sjön där vi besökte några härliga öar. Bland annat Källvik och Sävsundet. En härlig segling och fin gemenskap. Kvällen avslutades med förbön och nattvardsfirande.

En hälsning från några blivande pastorer:

Yeah!!!
Haft en grymt skön helg på Shalom!

Fantastiskt skönt att för några dagar få komma ut i den underbara skärgården.
 Bort från tentaångest och inlämningsstress.

Vi är enormt tacksamma för allt ni i besättningen har gett oss. Inte minst uppmuntran och utmaning i våra kommande pastorstjänster. Att i allt lita på Gud och lyssna in Hans vilja och kärlek till människor i vårt land.

Vi önskar er en underbar sommar. Guds välsignelse i allt!

Många kramar från Svenska Missionskyrkans pastorskandidater

Mariannelund, Bibel äventyr

Ganska så nice var det när Bibel Äventyr kom till båten i tre dagar. Vi lämnade Oskarshamns skärgård och begav oss norrut mot Oxelesund. Underbar natur, härligt väder, fantasisk segling och ett gott gäng äventyrare gjorde resan fin. Här kommer en hälsning från en av äventyrarna!

Förväntansfulla mötte vi Shalom i Oskarshamn. Innan vi kastade loss stormade vi stan för att bunkra upp med godis. (Det visade sig vara nästan onödigt, för vi har blivit servade med mat och fika hela tiden. Tack!) Maten var varit förvånansvärt god, man ska inte döma maten efter kockarna. oops! :)

En bit ut från Oskarshamn fick vi vara med och hissa segel, kul att alla fick en uppgift. Och vilken upplevelse sen, när det blir alldeles tyst. Segling är underbart. Sista dagen fick vi om möjligt ännu bättre segling.

Tiden här har till stor del beststått av skratt och njutning. Man får riktigt fin gemenskap ombord. Vi har fått många goa upplevelser. En del har varit högst upp i masten, ute i peket  och i lianen. Vi fick en man-över-bord övning också. Tävlingar, utmaningar och praktist arbete. Måste påpeka att det praktiska arbetet kunde vara mer eller mindre ansträngande. Allt från att tvätta akterbåten till att plocka blommor.

Flera av oss har förarbeviset och vi fick nu prova på att stå bakom ratten och navigera. Riktigt trevligt!

Tror många av oss fick en tankeställare också, om det Gud har lagt ner i oss, våra gåvor/talanger, hur vi kan bli använda för honom.

Belåtna och med ett värdefullt minne hoppade vi av Shalom i Oxelösund. Vi ger alla på Shalom en riktigt fin applåd! Tack!
 
/Bibeläventyr

klassresa 9D, Nässjö

Under tre fantastiska dagar hade vi årets första lägerskola. Klass 9D från Nässjö kom till båten och mönstrade på i Klintemåla. Härlig klass tycker vi i besättningen och här kommer klassens reflektioner.

denna klassresa har varit jätterolig och lärorik. en stor applåd till den roligaste besättnig vi någonsin stött på!:) fastän vattnet var kallt och himlen monig så var det ju bara ett måste att bada första dagen! brrr...
med en rivstart på andra dagen, med brandlarm, gröt och ett dopp igen så åkte vi till det älskade öland. dock så märkte vi att livet på öland en vinter inte verkar så kul. men vi tog oss till ica hela bunten och käkade chips,eftersom det inte var tillåtet på båten,dock kan vi inte säga att vi hållt den regeln, men vi har städat efter oss!:) hahaha !
Kvällen med god mat, fika och massa spex, blev dagen komplett, med mycket skratt och glatt humör! Nu är vi lite trötta, för sova kan man ju inte göra på en skolresa ;)
Vi vill tacka så hjärtligt mycket för dessa dagar, och en lyckad klassresa!
Hoppas vi ses snart igen,
KRAMAR 9D nässjö.

Tack för en underbar resa med Shalom!!!!
En skolresa som denna kan inte bli annat än hur lyckad som helst.
En fantastisk båt, härlig besättning, roliga lekar och en gemenskap som man inte får på många andra resor.
Klass 9D ni är underbara!!!!!!! Det har varit härligt att få umgås med er under andra förhållanden än hemma i skolan. Jag, Anders, Maria och Åsa är stolta över er och hoppas verkligen att ni har trivts och haft härliga dagar. (vi har i och för sig märkt på er att trivselfaktorn har varit hög)
Roliga lekar, mysiga tävlingar, och massa skratt och skoj har gjort att det har inte lagts många timmar på sömn, och varför skulle man det när man kan umgås m. varandra...
En fantasisk upplevelse som man kommer att bära med sig som ett härligt minne!!!!!!!!
TACK!!!!!
Cia (mammaledig klassföreståndare för denna underbara klass 9D fr,Nässjö)

idrottskonfa, Jkpg

Under en helgen hade vi Jönköpings idrottskonfirmander på båten. Vi bodde på Skeppsgården och var ute och seglade på lördagen. Vi hade tiokamp och hoppade från elvametersklippan på Djupesund. Här kommer lite kommentarer från ett gäng konfirmander:

Hv71:s konfa grupp var här den 16-18 maj.
Första dagen så kom vi fram ganska sent, så vi hann bara käka och ha andakt.
Vi var så många så några av oss fick sova på båten. Andra dagen, alltså den 17 maj (som också är Norges nationaldag) så var vi ute med båten Shalom. Vi åkte till en ö, där vi hade kul! Vi hade 10 kamp och lektion. Några av oss badade och några hoppade från en 11 meter hög klippa, innan vi vände hemmåt. På båtresan fick vi fika och lunch och pannkakor :D
När vi kom tillbaka så hade vi lägerbål på stranden där lekte vi också lekar! Vi åt korv och sedan hade vi andakt. sedan ?sov? vi. Och sista dagen så käkade vi frukost och hade andakt, städade när det var rast och åt lunch. Efter lunchen så hade vi lektion och sedan fikade vi och efter det bar det av hemåt! Tack för en kul helg! Kramar från //Hvgruppen

Norrköping konfa

Fyra härliga dagar fick vi med konfirmanderna från Norrköping. Högsommarvärme första kvällen, kuling och kallt andra dagen men sedan blev det bättre väder igen. Vi seglade runt i skärgården och under ett par timmar bjöd vi ombord ett gäng pensionärer. Här följer några kommentarer från de som var ombord.


vilka underbara dagar. Vi har tagit lugnt, badat, umgåtts, läst och så klart njutit av hur lngt o rofritt det är såhär på en båt i flera dagar. Allting har inte bara varit villa, vi har ju även läst en hel del i bibeln och haft rätt många lektioner. På lektionerna har vi bland annat läst om dop, nattvard, församlingar och trännat inför våra konfa-avslutnngar. det har varit en väldigt skön känsla på båten och alla har vart schyssta mot varandra. Det har helt enkelt varit 4 sköna dagar.
-Kevin & Jacob

Praise the lord
My name is vaishali & i come from india, i was very excited to cum to the boat & that too for 3 days as it was my first time so this trip was very special for me, i learnt many things from here specially how the crew works for lord & the games played together. I want to thank each n everyone here you all are doing avery good job god is shurely blessing you & will bless you.i was very happy to be here & had avery good time of my life Thanks.
I will remember you in prayer & i dont know when we meet but we suerly meet in heaven again Thanks a lot....
-veyshali

Konfaläger på shalom tänk vad bra livet kan vara! Här har vi nu varit och seglat under några dagar, men det fina med att komma till Shalom. Det är att vi inte bara seglar under Joh 3:16 utan att vi också känner i mötet med alla att det är sant att Jesus är vägen, sanningen och livet.
När vi är ombord känner vi hur vi blir berörda av Jesus och vad Han har att ge. Detta bär vi med oss när vi lämnar Shalom för denna gången. V har blivit beröda av hoom som är livet själv och han kommer att fortsätta att följa oss.
tack för att vi fick komma och leva här.
Guds välsignelse över Shalom och hela dess besättning
-Stefan Pantzar

Värnamo och Fårbo konfa

Tre olika grupper från fyra kyrkor kom tillsammans under några dagar på båten. Efter tidigare krångel med motorn fick vi äntligen igång allt igen och vi kunde ge oss ut på havet. Det blev femkamp, så ska det låta, spex, härliga andakter och mycket bad! Även med kläder på! Ett par ritktigt fina dagar med fantastiskt väder och goa konfirmander.

När vi kom så togs vi väl emot utav besättningen. Allt man behövde veta fick vi reda på, så vi behövde inte stå och inte veta nånting. Va det nåt vi undrade kunde vi bara fråga det. Jag tycker att dagarna här har vart väldigt bra och för en konfa resa har det funkat utmärkt. Bra program på kvällarna, och bra aktiviteter på dagarna. Med tanke på problemen med motorn så blir man ännu mer imponerad över hur besättningen löste situationen med lekar och aktiviteter på gräsplanen. Det blev kanon bra. / Markus o Jonas

Vi kom hit på söndagen då var motorn sönder. Det var lite tråkigt. Men vi hade kul ändå. Vi lekte lekar,spelade spel och sjöng. motorn funkade på måndagen så då åkte vi på eftermiddagen. Vi hade undervisningar och bibelstudium på dagen. på eftermiddagen var vi ute i skogen och hade 6 kamp. De var intressanta. vi har också badat och börjat känna andra människor.
Vad vi tyckte:
Det var en helt underbar resa. Vi lärde känna mycket nytt folk de var skoj. All personal var roliga och snälla. Maten var god. det dåliga va att det var kallt i vattnet. Men det kan inte Shalom hjälpa. Men det var kul att bada ändå.

Bankeryd konfa

Konfirmandresan med Shalom var underbar trots att vädret nte var det bästa. Vi fick vara med om många roliga saker som att åka båt och spela minigolf. Och jag hoppas att ajg får komma tillbaka till Shalom efter denna resa!
-Martin

Vi kom hit runt sju på kvällen, matta men taggade för lägret. Det var svart på himlen och vi trodde det inte det kunde bli värre men vi hade fel. Rätt snart fick vi reda på att det var motorhaveri på båten och den skulle inte kunna komma ut på havet. Vi fick ett gott mål mat och sedan korde vi lite lekar. Efter mycket om och men fick vi till slut alla konfirmander i säng. Mitt i natten gick brandlarmet pga att några killar måste lukta gott innan dom går och lägger sig. På lördagmorgon började vi med bön och frukost och begav oss sedan ut på havet i en liten mindre båt. Vi hade fyrkamp med fyra grenar och fikade lite. Sedan var det dags för hemresa igen. Då hade ngåra stycken allsång med goa gamla klassiker som himlen är oskyldigt blå m.m. När vi kom in till hamnen var det folkdans på hamnen det var en ritkgit höjdare och väldigt oväntat. Men för Gud är allt möjligt. Det blev lite minigolf och bad, på det sedan och ännu mer go mat. Vi hade lektioner om den Helige Anden och det var väldigt lärorikt. På kvällen hade vi sånglekar och nattvard, många fick uppleva en väldigt speciell kväll. På söndagsmorgonen blev de väckta med av vattenpistoler och det slutade med att "jag", en av ledarna, åkte i 2 ggr i vattnet i hamnen. Lite mindre skoj. Förmiddan var det lite slappt och många gassade i solen. Så en helg som började mörk blev väldigt rolig. Inget kan vara tråkigt när man är med Jesus. Hälsningar Anna, konfaledare.

Anderstorp, Smålandstenar och Gislaved konfa

Shalom har varit en helt underbar upplevelse, jag är så sjukt glad att jag fick möjligheten att följa med. Besättningen är aschin, de tog oss till Öland och till en annan ö som var asfin. De accepterar en och kommer inte med elaka kommentarer och gliringar, de fick till coh med mig att bada, det är ovanligt. Det går inte att beskria med ord hur mycket Shalom har betytt för mig. Tack för allt.
-Matilda

Jag tycker att Shalom har varit en upplevelse. Det har varit jättespännande och kul! Jag har även träffat underbara mäniiskor. Hoppas vi ses snart igen.
-Madeleine

Shalom har varit underbart! Härliget att åka båt till olika ställen m.m. Fantastiska människor och allt har varit GOOD! Shalom är Gveet!!

Ja, jag tycker att det är helt underbart att vi fick va här. Ascoolt. Gud finns där. Ha det så bra.

Shalomlägret 2008 blev en positiv resa även i år, redan första kvällen så infann sig det igenkännande lugnet i salongen. Stämningen under både dagarna och kävllarna har varit positiv och hoppfull. Hoppfull på så sätt att vi hade med oss konfirmander som behövde hopp och förändring. Redan under första kvällssamlingen såg vi förändringar. Hoppfulla förändringar som är tydliga bönesvar!!! Att komma hit år efter år med konfirmander är så fantastiskt roligt! Det ger så mycket tillbaka! Vi kommer igen!
-Sven-Olle Spång och Martina Curenstam

RSS 2.0