Wow, vi ligger i fas!

Trots att det ser ut som stryk ombord, och trots att båten just nu skulle sjunka som en gråsten, så är allt som det ska! Att använda sig av uttrycket att allt går efter planerna är fel, det dyker upp nya saker allt eftersom. Dock känns det som vi har grepp om läget och ligger i fas tidsmässigt.

Samtidigt är det lätt att bli missmodig när man ser hur arbetet växer, men efter ett tag samlar man ny kraft och nytt mod. En del arbeten och delmoment börjar bli klara! Det tillsammans med god arbetsgemenskap gör att det finns en hel del glädjeämnen!

I maskin är allt gammalt borta nu och det ser lite tomt och öde ut! Det har varit en hel del jobb med att bila bort betong i kölen för att komma åt propellerhylsan samt för att frilägga plåt som skall bytas. Strategivalen är gjorda och mycket utav den nya utrustningen är beställd. Det kommer kännas gott när vi börjar plocka samman båten igen. Än så länge har vi bara rivit ner.

Ett intensivt arbete med att göra i ordning hytterna har pågått parallelt med maskinjobben.  Vi närmar oss nu en milstolpe då ramverket som durken vilar på nu är uppfräschad och målad. Gamla rostiga järn är utbytta och betongen i botten är rengjord. Även kättingboxen och andra lite mer dolda utrymmen är rengjorda och målade. Nu måste vi även börja ta tag i eljobb samt ta ett grepp om byssa, salong och styrhytt! Till detta behöver vi all hjälp vi kan få! Välkommen till Kållandsö varv!

Det börjar bli öde och tomt i maskinrummet, något saknas!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0