Skärbrännarväder!

Är vädret bra eller inte? Det råder delade meningar om detta här på Kållandsö varv! Det är hyfsat milt och uppehåll vilket jag tror pojkarna som jobbar utomhus nere i dockan uppskattar! Just nu håller de på att skära bort plåt som skall bytas i aktern. Vinkelslipen, skärbrännaren och släggan används flitigt. Det kommer att bytas mer plåt än vad som först var tänkt. Detta beslut innebär att det blir ytterliggare kringjobb med att frilägga bottenplåtarna från betong (barlast). Innan vi kommer åt att bila bort betongen måste diverse rör och plattjärn plockas bort.

 

Igår blev det sent. Vi jobbade till 23.00, bl.a. med att plocka bort rör och flexa bort plattjärn som durken i maskin vilat på, men också med att göra rent den gamla gråvattentanken från rost. Tanktaket är helt slut och det innebär ett alltför stort jobb att reparera. Därför har beslutet tagits att göra en ny större tank istället. Den nya tanken kommer även vara utformad så att vi ligger steget före och är beredda på skärpta krav som kan komma.

 

Det blev som sagt sent igår, och därför råkade det bli lite sovmorgon idag. Dock avbröts den 07.30 av brandlarmet. Man vaknar illa kvickt och ej helt påklädd rusade jag upp på bryggan för att kolla panelen. Det var sektion 3 som larmade, och väl nere bland hytterna möter jag Zip som börjat slipa i kabelförrådet. Brandlarmet hade utlöst pga. av damm och det blev ett gott skratt åt den smått brutala med effektiva väckningen.

 

Imorn kommer teamarna upp, det kommer bli skoj! Det brukar alltid bli go stämning och även de fasta varvsarbetarna verkar gilla det! Det vi kommer satsa på är att göra klart hytter, kabelförråd och bogpropellerrum, vilket innebär en del målningsarbete. Vi kommer även börja i maskin och skrapa färg på skott och bordläggning så att vi sedan kan måla. Efter jul börjar den nya utrustningen att komma och det skulle då vara skönt om vi gjort klart så mycket som möjligt innan dess, så att vi kan börja med installationen.

Återigen, du är varmt välkommen upp till varvet! Det finns jobb för alla! Särskillt de dagar teamarna från Blå kust inte är här!

 

Hälsningar
Daniel Kroon

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0